14.09.2018-16.09.18
Jo je to tak, rozhodovali jsme se dlouho kam se ten víkend vydat. Ale tuhle akci jsme Stevovi z The Last Hole slíbili už v zimě, když
nám ochotně poskytoval jezdící azyl v nepříznivém počasí.
Než zlehka popíšu jak víkend probíhal něco málo o tom magickým místě.
Höhenfichte, totálně zapadlá vesnička nedaleko Chemnitz. Když tam člověk jede, nemůže uvěřit, že by tam něco mohlo bejt, popadne tě pocit, že musíš jet přece blbě. Ale nene je to tak. Člověk dojede k starýmu továrnímu komplexu, vidí vysokánskej komín a je mu to jasný. Tohle bude nejvíc zašitý místo. A taky že je!
V areálu klasicky garáže s maníkama co laděj bavoráky, atd. Celej park stavěj dva chlapy!!! Jsou tam na tom místě 6 let a nehodlaj končit. Žádná dotace, žádná podpora, žádná ofiko otvíračka a všechno ve volnym čase a všechno z vlastní peněženky. Totální nadšenci, trámek po trámku a překližka po překližce. Největší pecka na tom je pak ta atmosféra těch session. Vlastní hudba, jen pár lidí, žádný děcka. V areálu je vnitřní celodřevěnej park. Spina, funboxy, wallridy a vše v bazénovém charakteru. Včetně dvou barů, herny s kulečníkem a chill zónou. Venek je asfaltovj povrch posetej parkovejma a streetovejma překážkama. Maj rozestavěněj projekt s dirtovou lajnou a vyklízeje další halu, aby se streetový překážky daly na zimu narvat dovnitř. Vlezné je myslím nějak 3-4 éčka. Pod jménem The Last Hole je najdete na FB a IG, musíte napsat, domluvit se kdy a v kolik, uvidíte jak se jim to hodí a když si padnete do oka dostanete kontakt na whatsapp a pak už není nic problém. Pěkně v oldschoolu.

 

Teď k víkendové akci.
Dorážíme už v pátek večer. Já, Pavel Matoušek a Killer (Kos z Jbc). Už se tu motá, chodí a jezdí tak 20 lidí.
Dáváme pohodovej pojezd uvnitř v teple, pak sedíme u ohně a pijem rádler (já) a coronu (killer) a colu (pablo).
Sobota. Sjede se postupně tak 40-50 jezdců. Celkově tak možná 150-200 diváků. Všechno pecka zmáklí! Jede hned od 11 BBQ zóna doplněná venkovním barem. Pak bar uvnitř. Toiky, muzika, lidi s kolama a diváci. Jezdí se hlavně venku, protože překážky jsou uplně nový a každýho lákaj k najíždění. Dvě kategorie AM a PRO. Nejdřív venku v parku. Pak nějakej bunyhhop, highair a volný ježdění. Odpoledne se mixujou jezdci mezi venkem a bowlem uvnitř. S tím, že uvnitř to začíná slušně žít! Přijel asi celej Kunstform team. Tenhle germánskej mailorder do toho teď brutálně šlape. Maj slušný roboťáky, co to fakt strojově sypou a dva fakt kreativní streeťáky.
V německu má bmx tradici a je to znát a ty lidi jí ctěj. Přesně hned poznáš týpka s T-1 hadrama co jezdí ve stylu, maníka s twistrem a titan drátama co z něj teče pot a nakládá jedno kombo za druhym, atd atd… každej má to svoje, ale hlavně tomu každej dává bez rozdílu maximum toho co může. Podle mě oproti nám o dost větší srdíčko a zápal. Celý se to podepisuje na výborný atmosféře. Dredatej speaker to podtrhává. Týpci, co jim táhne na 40 a dávaj jak u nás nikdo o tom ani nemluvim. Bohužel nikdo z těhlech pardálu nejel jam, takže nejsou zaznamenaný… přál bych vám vidět!
Video říká asi nejvíc tak mrknětě.
Neděle lehkej pojezd, snídaně a zuby a jedem ještě přes pohodovou session v bowlu za drážďanama v Oschatz. Libovej, doporučuju navštívit. Lokálové nám jasně ukazujou k čemu je takovej bazén dobrej. S těží dřžíme krok.

Závěrem: výbornej zážitek, jeden z těch hodně hodně lepších jamů. Příští rok na stoprocent zase. Snad ve větší bandě!
p.s. prostě to celý napíšu a poustnu, nemám sílu a čas to po sobě číst, takže za chyby a překlepy sorry 🙂

Kuba.